Blog

Drevená sánkarská dráha - svetová rarita....

05.03.2014 19:26
Moje rozprávanie som naposledy skončil rokom 1980... Moje zoznámenie sa s pracovníkmi na dráhe bolo rýchle, veď Miro je môj bratranec a pán Gerdelán sa predstavil sám, no a vtedy sme boli my traja...

Ako Janko objavil sánkovanie ...

28.02.2014 16:26
Hneď na začiatku sa vám musím k niečomu priznať... Ja, rodený tatranec a vyrastajúci v Tatranskej Lesnej, som až do roku 1980 iba nejasne tušil, že v Lomnici je akási "bobovka" niekde pri Grande, ale...

Saneprofit-history... návraty do minulosti.

27.02.2014 17:03
Dlho som rozmýšľal, akým spôsobom sa možno vrátiť do minulosti... no , je jasné, že fyzicky sa to nedá, tak ostávajú jedine spomienky. Spomínať sám pre seba nieje to pravé, to pravé je podeliť sa so...

Prvá správa

27.02.2014 07:28
Dnes bol spustený náš nový blog. Prosím sledujte ho, budeme sa snažiť prinášať vždy aktuálne informácie. Čítať správy tohto blogu je možné aj cez RSS kanál.
Záznamy: 10 - 4 zo 4

Spomienky na dráhu ....

Záznamy: 1 - 4 zo 10
1 | 2 | 3 >>

Seriál článkov o sánkarskej dráhe v Tatranskej Lomnici o ľuďoch, ktorí na nej pracovali, príhody a situácie, ktoré sme tam zažili... skrátka rubrika stránky saneprofit-history.sk ktorá vám priblíži nedávnu minulosť v sánkarskom športe ....

Diskusná téma: Blog

Dátum: 03.09.2018

Vložil: Albertmance

Titulok: How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

The prostate gland is the central a part of a male's reproductive :. It secretes fluids that assist the transportation and activation of sperm. The prostate gland is located just while watching rectum, below the bladder and surrounding the urethra. When there is prostate problem, it will always be very uncomfortable and inconvenient for your patient as his urinary strategy is directly affected.

The common prostate health problems are prostate infection, enlarged prostate and cancer of prostate.



Prostate infection, often known as prostatitis, is the most common prostate-related symptom in men younger than 55 years of age. Infections from the prostate are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis will be the least common coming from all kinds of prostate infection. It is caused by bacteria based in the large intestines or urinary tract. Patients may feel fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated by making use of antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to alleviate the swelling.

Chronic bacterial prostatitis can be a condition associated with a particular defect inside gland and also the persistence presence of bacteria in the urinary tract. It can be due to trauma towards the urinary tract or by infections received from other parts with the body. A patient may experience testicular pain, small of the back pains and urination problems. Although it is uncommon, it is usually treated by removal of the prostate defect accompanied by the employment antibiotics and NSAIDs to deal with the redness.

Non-bacterial prostatitis accounts for approximately 90% coming from all prostatitis cases; however, researchers have not yet to create the cause of these conditions. Some researchers believe chronic non-bacterial prostatitis occur because of unknown infectious agents while other feel that intensive exercise and heavy lifting may cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, a suitable weight loss program is important. These are some from the actions and also hardwearing . prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is necessary for overall health and this will also maintain the urinary track clean.

2. Some studies suggest that several ejaculations each week will assist you to prevent cancer of prostate.

3. Eat pork in moderation. It has been shown that consuming a lot more than four meals of beef per week will raise the risk of prostate diseases and cancer.

4. Maintain an effective diet with cereals, vegetable and fruits to ensure sufficient intake of nutrients needed for prostate health.

The most important measure to look at to ensure a healthy prostate is to opt for regular prostate health screening. If you are forty years old and above, you ought to choose prostate examination one or more times a year.

Dátum: 12.12.2014

Vložil: Nike Free Run 3 Womens

Titulok: rqcfqdg@gmail.com

Dátum: 04.12.2014

Vložil: Nike Air Trainer 1.3 Max

Titulok: jbgwbgzsoqq@gmail.com

Dátum: 01.03.2014

Vložil: Jozo sankar jeden z mnohych...

Titulok: Ako Janko objavil sankovanie ...

Neviem kde tu je link na diskusiu...
Janko, pamätáme... :)) Aj Teba aj Mira aj telefóny z tých čias...
Mimochodom pri tej fotke z pánskeho štartu som si okamzite na ten telefon spomenul. Zatočiť "kurbličkou" a volať. Neskôr sme už len prezváňali. Tí s mobilmi sa to neskôr od nás naučili.. :) Ale na začiatku prvý viezol telefon hore a posledný na záver tréningu dole. Pod tričkom... Potom keď už sa dal hore zamknuť, tak zostával tam.
No ale vrátim sa k Jankovi. Prišli medzi nás na dráhu dve nové tváre, Jano a Miro a vydržali prvý šok z pána Gerdelána, ktorý každeho, kto prišiel na dráhu najskôr spacifikoval, že či nevie pozdraviť. Keby tam prišiel prezident tiež by "fasol". ...A rýchlo sme sa všetci skamarátili. Aj to vybavenie sa rozrástlo, o ďaľšie žiarovky a variče :) ale aj o iné vymoženosti :) .
Janko, predstava že vojdeš do fabriky v Tesle a odpichneš sa na vrátnici v porovnaní s atmosférou dráhy v lese, kde okrem kričiaceho škriatka pána Gerdelána niekde od dvanástky rútiac sa ohromnými krokmi dole, lebo niekto zas niečo niekde neurobil tak ako si on predstavoval..., bol užasný kľud a druhý šmolko Jedoš/Nervoš prišiel len z času na čas pokaziťvšetkým náladu.. to sa nedá porovnávať a je to cítiť aj z tvojich príspevkov, čo dráha pre Teba znamenala...

Dátum: 02.04.2014

Vložil: Erich Stahler

Titulok: Re:Ako Janko objavil sankovanie ...

Obaja predstavovali v očiach toho druheho ideal tatranského sánkara....Malý a jedovatý....

Záznamy: 1 - 5 zo 6
1 | 2 >>

Pridať nový príspevok

Drevená sánkarská dráha - svetová rarita...

Záznamy: 1 - 2 zo 8
1 | 2 | 3 | 4 >>

Legendárna fotobunka zn.Jablotron